Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΒΥΛΛΕΣ

https://nationalpride.files.wordpress.com/2010/11/ee3.jpg?fbclid=IwAR1z7b-NOw2b_JJZJUuzRuIWyNm8BiY0vZDCqzCOHVr-4OAn1WMQasE2Q0Y

Πολλοί μπορεί να διαβάσατε τον βίο της Αγίας Αικατερίνης που ήταν μια πάνσοφη γυναίκα και μαρτύρησε για τον Χριστό, όμως σίγουρα λίγοι ξέρετε ότι αποστόμωσε 50 δεινούς ρήτορες της εποχής.

Απέδειξε την άρρηκτη σχέση Ελληνισμού και Χριστιανισμού.Τι τους είπε η Αγία για το Χριστό; Ότι προφήτευσαν γι΄αυτόν, την έλευσή του και τη σταύρωσή του, αρχαίοι φιλόσοφοι και ποιητές και μάλιστα ο Απόλλωνας και οι Σίβυλλες! (=Ήσαν αποκλειστικά γυναίκες που είχαν την ικανότητα να προλέγουν τα μελλοντικά με στίχους. Η προέλευση του ονόματος είναι μάλλον ρωμαϊκή και ερμηνεύεται ως μάντης).

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΣΤΙ Ο ΕΜΟΣ ΘΕΟΣ, διακηρύττει ο Απόλλων, φανερώνοντας ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι Ολύμπιοι είναι όντα της ουράνιας ιεραρχίας του Θεού !!! Ο συγκεκριμένος λόγος του Απόλλωνος καταγράφεται και στο χειρόγραφο από την Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.Στο χειρόγραφο αυτό αναφέρεται ότι ο χρησμός του Απόλλωνος απηγγέλθη από το Μαντείο των Δελφών.—————————————————————ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΔΟΘΕΙΣ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΑΥΤΟΥ:ΕΙΣ ΜΕ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΦΩΣ. ΚΑΙ Ο ΠΑΘΩΝ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙΝΚΑΙ ΟΥ ΘΕΟΤΗΣ ΠΑΘΕΝ ΑΥΤΗ ΑΜΦΩ ΓΑΡ ΒΡΟΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΜΒΡΟΤΟΣΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΗΔΗ ΚΑΙ ΑΝΗΡΠΑΝΤΑ ΦΕΡΩΝ ΠΑΡΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΧΩΝ ΤΕ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΠΑΤΡΟΣ ΜΕΝ ΕΧΩΝ ΖΩΟΝ, ΑΛΚΗ ΜΗΤΡΟΣ ΔΕ, ΧΘΙΝΗΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΝΤΑΦΟΝ, ΥΒΡΙΝ, ΑΝΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΠΟΤΕ ΧΕΥΑ<ΤΟ> ΔΑΚΡΥΑ ΘΕΡΜΑΠΕΝΤΕ ΔΕ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΕΚ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΡΩΝ ΚΟΡΕΣΑΙ. ΤΟ ΓΑΡ ΘΕΛΕΙΝ, ΑΒΡΟΤΟΣ ΕΛΚΕΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΜΟΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙΝΕΝ ΞΥΛΩ ΤΑΝΥΣΘΕΙΣ. ΩΣ ΘΑΝΕΝ ΕΚ ΤΑΦΗΣ, ΕΙΣ ΠΟΛΟΝ ΕΛΚΩΝ(Μονή Σινά, κώδιξ 327, 15ος αι., φφ. 235β. )
———————————————————————-Απόδοση: Χρησμός του Απόλλωνος που δόθηκε στους Δελφούς περί του Χριστού και του Πάθους Του: Ένας ουράνιος με πιέζει, το φως, και αυτός είναι ο παθών Θεός , και δεν υπέφερε η θεότητά του,διότι είναι συγχρόνως και τα δύο,θνητός και μη θνητός,ο ίδιος Θεός και άνθρωπος,φέρει τα πάντα από τον Πατέρα και έχει τα πάντα από την μητέρα. Την ζωή όμως από τον Πατέρα, έχοντας την σωματική δύναμη από μητέρα θνητή(θα υποστεί) τον σταυρό, την ταφή, την ύβρη Από τα βλέφαρά Του κάποτε θα κυλήσουν δάκρυα θερμά Πέντε χιλιάδες θα χορτάσει από πέντε άρτους,, κάτι πού ήθελε δύναμη θεϊκή Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός Ο Οποίος σταυρώθηκε σε ξύλο Αυτός που εξέπνευσε και από τον τάφο έλκει πολλούς στον ουρανό!

Διαβάστε επίσης:Αικατερίνα η Πάνσοφη

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΒΥΛΛΕΣ (trelogiannis.blogspot.com)

==========================================================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.