Με τιμή και αγάπη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο !

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

===============================================================

Λωρίτου Ελένη

Δια της εις άτοπον απαγωγής πρέπει οι εντεταλμένοι νά δούνε τα λάθη τους .

Το θέμα προσβάλλει την εκκλησιολογία .

Ποτέ η εκκλησία δεν απέκλεισε την είσοδο σε οιονδήποτε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις , παρά μόνο στους αιρετικούς και στους κατηχουμένους , οι τελευταίοι μέχρι νά βαπτισθούν .Ποτέ η εκκλησία δεν έθεσε οποιαδήποτε κριτήρια εισόδου άλλα καί υγείας . Είναι ανήκουστο νά ζητούνται πιστοποιητικά υγείας .

Δεν ήξεραν άραγε οι άγιοι Πατέρες νά προβλέψουν το θέμα ? Πάντα υπήρχαν ασθένειες και λοιμώδεις . Και όταν δεν μπορούσαν οι ασθενείς μέ λοιμώδη νοσήματα νά πάνε στην εκκλησία , πήγαινε η εκκλησία σε αυτούς βλ. Σπιναλόγκα . Είναι ανήκουστο νά γίνεται αποκλεισμός των ασθενών . Πριβέ Λειτουργίες υγειών δεν υπάρχουν .

Η εκκλησία έχει άλλη φιλοσοφία . Κανείς δεν αποκλείεται . Όλοι είναι δεκτοί και ιδιαίτερα οι ασθενείς , που έχουν ανάγκη θεραπείας . Όποιος άνθρωπος είναι ασθενής στην πίστη αποκλείει μόνος του τον εαυτόν του , δηλαδή όποιος φοβάται κάθεται στο σπίτι του . Κανείς δεν τον αναγκάζει νά εκκλησιαστεί .

Συνεπώς αφού μέ την λογική των αποκλεισμών φθάνουμε σε άτοπα αποτελέσματα , τα οποία ανατρέπουν την εκκλησιολογία , θα πρέπει οι εντεταλμένοι νά ασκούν την εκκλ. διοίκηση νά δούνε και νά αναθεωρήσουν τα λάθη τους . Λέμε τώρα ! Ας μήν το περιμένουμε νά συμβεί .

Το λάθος ξεκινά απο την θεώρηση , οτι μέσα στην εκκλησία ισχύουν οι φυσικοί νόμοι μέ τρόπο απόλυτο .

Ο ναός είναι ο χώρος του θαύματος , όπου αίρονται οι φυσικοί νόμοι . Ή ισχύουν οι φυσικοί νόμοι ή δεν ισχύουν .

Ή μολύνει ο ναός ή αγιάζει .

Τότε πού χωρά η Θεία Κοινωνία , οι θαυματουργές εικόνες , τα άφθαρτα σκηνώματα των αγίων , οι εικόνες που μυροβλύζουν , άν αποκλείσουμε την υπέρβαση των φυσικών νόμων ?

Κάποιοι αμφισβητούν το θαύμα μέσα στον ναό φέροντες ως παράδειγμα το κρυολόγημα , δηλαδή οτι και μέσα στο ναό κρυολογούμε άρα ισχύουν οι φυσικοί νόμοι . Είναι πολύ απλοική η σκέψη τους , άν όχι εμβόλιμη και πονηρή . Το θαύμα δεν υφίσταται σε πράγματα που ο άνθρωπος μπορεί νά προβλέψει μόνος του . Μήπως πρέπει νά καθήσουμε κάτω απο την μηλιά , νά μας ρίξει ο Θεός το μήλο στο στόμα χωρίς νά κουνήσουμε το χέρι μας ?
Ο Θεός ανάστησε τον Λάζαρο . Δεν θα μπορούσε άραγε μέ ένα του νεύμα νά αποσύρει τον λίθο ? Όμως διέταξε νά τον αποκυλίσουν οι παρευρισκόμενοι . Έτσι λοιπόν και εμείς φοράμε την ζακετούλα και μέσα στον ναό για νά μήν κρυολογήσουμε και οι ναοί εξοπλίζονται μέ κλιματισμούς . Δεν θα κάνει ο Θεός θαύμα σε αυτή την περίπτωση .

Ο Θεός είναι ο κύριος των φυσικών νόμων .

=======================================================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.