Μόρφου Νεόφυτος: Ὁ Βηθλεεμίτης βγάζει ἔξω τὸν φόβο (19.12.2021)

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία (Κυριακὴ πρὸ τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως), ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Ὁδηγήτριας τῆς κοινότητας Γαλάτας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (19.12.2021). Εξαιρετικο κηρυγμα .Μεστο , λιτο , απο καρδιας τρεχουμενο …..( τα αρχικα 19 λεπτα ) .

Πάντα επίκαιρο!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γένι και κείμενο που λέει "To αντίθετο της αγάπης δεν είναι το το μίσος,να θυμάστε, το αντίθετο της αγάπης είναι o φόβος! Και όποιος σας φοβίζει, να ξέρετε, ότι εμπνέεται από δαιμονικές δυνάμεις!"

Μόρφου Νεόφυτος

 Πρέπει να είσαι αγωνιστής για να κερδίσεις τα ωραία απο τα ορατά και τα ωραιότερα απο τα αόρατα!

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ !

Η ευρώπη σκέφτεται λογικά 1000 χρόνια τώρα, ξεγελάστηκε από τον πάπα ! Και η λογική νικά την καρδιά, γιατί έχασαν την τέχνη «καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου !» Έχασαν την τέχνη της μετάνοιας !

Ο κορωνοϊός είναι απλά μία απαρχή , δεν είναι το τέρμα ! Έρχονται πολλά και ποικίλα που κουράζεσαι και να τα διηγείσαι…

Αυτό που χρειάζεται ένα είναι! Να μάθουμε να καθαρίζουμε την καρδιά μας και τότε φεύγει και ο φόβος και παίρνουμε και αποφάσεις και πορευόμεθα από δόξα εις δόξαν ! Σας εύχομαι όλους και εσείς να εύχεστε για εμένα, να έχουμε καρδίαν καθαράν και να νικά την λογική και να νικά τον εγκέφαλο ! Οι δοκιμασίες δεν τέλειωσαν, μια που και ο Θεός θα απαντά στα σχέδια τους με τα σχέδια Του, μέσα απο τα οποία θα αναδειχθούν οι άνθρωποι της πίστης και της υπομονής των Αγίων, οι οποίοι θα διακονήσουν την παγκόσμια αναλαμπή της Ορθοδοξίας, που έρχεται σαν ζεστός ήλιος μετά την φοβερή καταιγίδα !

Όποιοι πάνε με την νέα τάξη πραγμάτων στην αρχή θα εξυπηρετηθούν, αλλά ύστερα θα υποταχθούν ! Σωματικά και ψυχικά ! Αυτά θα τα αφήσει ο Χριστός να ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους και ύστερα θα τους τα ανατρέψει! Ανατροπή με γεωφυσικά φαινόμενα, εμφύλιες διαμάχες κτλπ !  

Ας έχουμε ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΞΗΛΘΕ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ! Μην βλέπετε αν οι πολλοί μας εμπαίζουν, αν μας σταυρώνουν !  Ο Θεός μας είναι ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ! Να ακολουθούμε το λόγο του Σταυρού όχι το λόγο της νέας εποχής ! Της νέας αταξίας ! ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !

Να ευχόμαστε να μας δίνει ο Θεός μετάνοια, να περάσουμε αυτές τις δοκιμασίες, τις εξετάσεις που ήρθαν και που έρχονται ! Να απαλλαγούμε απο τους τούρκους , τους ψευτοχριστιανούς και τους ψευτοέλληνες και να επανέλθει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στο δρόμο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ! ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΚΑΘΑΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ !

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟ ΕΙΧΑΝ ! ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ! Εάν δεν μπορούμε να νηστεύουμε και να αγρυπνούμε όπως οι Άγιοι, να ομολογούμε την Πίστη μας όπως οι Ομολογητές ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΙΟΙ ΗΤΑΝ ! Δεν είναι ανάγκη να μιμηθούμε τον Όσιο Συμεών τον Στυλίτη αφού δεν μπορούμε και βλέπουμε ότι ζούμε σε τελείως διαφορετικές συνθήκες !

Η επόχη μας, μας δίδει μεγάλες δυνατότητες σήμερα να αγιάσουμε θα έλεγα, όχι απλά να σωθούμε !

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ !  Μην ξεγελιέστε , η νύχτα δεν είναι για την τηλεόραση μόνο… Η νύχτα είναι για την ησυχία ! Να την ακροάτε η ψυχή σας και να την μεταμορφώνει σε προσευχή παννύχιον και δοξολογία και ευχαριστία και ικεσία !

Μέσα από τον φόβο , τον τρόμο και το χάος , οι άνθρωποι της νέα τάξης πραγμάτων , το σχέδιό τους είναι να μας πουν παγκόσμια κυβέρνηση « Τα προβλήματα είναι παγκόσμια, πρέπει να κάνουμε μία παγκόσμια κυβέρνηση… »

Αυτό είναι το σχέδιο , που ο Άγιος Παΐσιος το είδε , με το φως του Αγίου Πνεύματος , πώς είναι σε βάθος χρόνου να λειτουργήσει εκφοβιστικά… Όμως, δε θα επιτρέψει ο Χριστός ! Αυτά που σχεδιάζουν οι νεοταξίτες και οι παγκοσμιοποιητές, θα τους τα ανατρέψει… Να έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Κύριος δε θα μας αφήσει !

================================================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.