” Όπως ζεις τη ζωή σου, έτσι είναι και η πίστη σου. Αυτός που δεν προσεύχεται το πρωί και το βράδυ, που δεν βρίσκει χρόνο για τον Θεό, μπορεί να ξέρει ότι δεν έχει καν Θεό. ” = .  Όσο έχουμε τα πάντα , ξεχνάμε την προσευχή , τη νηστεία και άλλα . Γι’ αυτό ο Θεός επιτρέπει τον πόνο. = …… και δεν διέκοψε τη ζωή μας, τότε η ζωή μας χρειάζεται για κάποιον και για κάτι.

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΊΤΗΣ ΘΕΌΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΙΑΝ 

Δύο πράγματα με βοήθησαν στη ζωή μου: η πίστη στον Θεό και η προσευχή συνιστώ και τα δύο. Προσευχήσου όσο καλύτερα μπορείς για να μπορείς να προσεύχεσαι σωστά. Στο στραβό μυαλό και το σωστό είναι στραβό.

 Το μέτρο της πίστης είναι το μέτρο της ζωής.  Όπως ζεις τη ζωή σου, έτσι είναι και η πίστη σου. Αυτός που δεν προσεύχεται το πρωί και το βράδυ, που δεν βρίσκει χρόνο για τον Θεό, μπορεί να ξέρει ότι δεν έχει καν Θεό.  Αν έχεις Θεό, δεν μπορείς να αποφύγεις τον Θεό. 

Μέσα από τις σκέψεις ανεβαίνουμε και επίσης μέσω των σκέψεων κατεβαίνουμε.  Εάν κρατάμε τις κακές σκέψεις στο μυαλό μας – τις μειώνουμε, και αν πολλαπλασιάσουμε τις καλές σκέψεις – σηκωνόμαστε. Κυρίως η σωτηρία μας δίνεται με τη χάρη και τα καλά έργα μας κάνουν δεκτικούς στη χάρη με την οποία λαμβάνουμε τη σωτηρία. 

Η πίστη πρέπει να είναι μάρτυρας και μάρτυρας όχι μόνο στα λόγια αλλά και σε όλη μας τη ζωή. Το βιβλίο της ζωής μας είμαστε ο εαυτός μας.  Οι πράξεις μας είναι μέρος του εαυτού μας: αυτό που κάνουμε και κάνετε.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Έχει παρατηρηθεί ότι αν προσευχόμαστε για κάποιον και συμπονάμε κάποιον, τότε ο Κύριος βάζει παρόμοια συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις στην ψυχή αυτού του ατόμου και στην ψυχή μας. Γι’ αυτό η στάση μας απέναντι στον άνθρωπο για τον οποίο προσευχόμαστε και η στάση του απέναντί ​​μας εξαρτάται από τις προσευχές μας.

Ιερέας Γεώργιος Ρομανένκο

===========================================

Αν ο Κύριος μας έδωσε ζωή, μας τοποθέτησε σε ορισμένες συνθήκες και δεν διέκοψε τη ζωή μας, τότε η ζωή μας χρειάζεται για κάποιον και για κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να είναι άχρηστο, περιττό, χωρίς νόημα. Όλα έχουν το νόημα, το νόημα και το σκοπό τους. Πρόκειται ακόμη και για την άψυχη φύση, ακόμη περισσότερο για τη ζωή των νοημόνων όντων.

Αγ. Αθανάσιος (Ζαχάρωφ)

==========================================

Αν ρωτηθεί κάποιος: «Ποιο πιστεύετε ότι είναι η χειρότερη αμαρτία;» – ο ένας θα πει φόνο, ο άλλος κλοπή, ο τρίτος κακία, ο τέταρτος προδοσία. Στην πραγματικότητα, η πιο τρομερή αμαρτία είναι η απιστία, και γεννά την κακία, και την προδοσία, και τη μοιχεία, και την κλοπή, και τον φόνο, και οτιδήποτε άλλο.

Πρωτ. Ντμίτρι Σμιρνόφ

====================================================

Δεν ζούμε περισσότερο, γιατί είμαστε υγιείς, επειδή έχουμε γερή καρδιά ή επειδή τρώμε υγιεινά και οικολογικά.

Δεν ισχύουν αυτά…

Μας έλεγε ένας γέροντας : Μόλις σχηματιστούν τα καρδιακά κύτταρα ( γίνεται πάνω-κάτω 40 μέρες μετά τη σύλληψη ) ενός συλληφθέν βρέφους, ο Θεός ευλογεί την καρδιά και την θέτει σε κίνηση . Ταυτόχρονα ο Θεός τις ορίζει τον αριθμό των χτύπων της μέχρι να πεθάνει.

Είναι συγκεκριμένος και ορισμένος ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς μας. 

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα

==============================================

Ο πόνος μας καθαρίζει.  Ο άνθρωπος είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που πονάει. 

Στη χαρά αλλάζει, γίνεται κάποιος άλλος.  Όταν όμως υποφέρει, γίνεται αυτό που πραγματικά είναι.  Και αυτός είναι κατ’ εξοχήν ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος προσεγγίζει τον Θεό.  Συνειδητοποιεί την αδυναμία του. 

Πολλές φορές, όταν είναι στη δόξα και τη χαρά, ο άνθρωπος νιώθει τον « ομφαλό της γης », ή, αν θέλετε, το κέντρο του σύμπαντος « Δεν υπάρχει άλλος εκτός από εμένα ! ».  Μέσα στον πόνο και τη θλίψη, ο άνθρωπος νιώθει σαν ένα ασήμαντο μυρμήγκι στο σύμπαν, νιώθει ότι εξαρτάται πλήρως από κάποιον άλλο και μετά ζητά τη βοήθεια του Θεού και θέλει να είναι μαζί του. 

Όσοι από εμάς έχουμε υποφέρει ψυχικό ή σωματικό πόνο, γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν έχουμε προσευχηθεί τόσο θερμά, τόσο καλά και για τόσο καιρό, όσο όταν βρισκόμασταν σε ένα κρεβάτι ασθένειας ή όταν θρηνούσαμε.  Όσο έχουμε τα πάντα, ξεχνάμε την προσευχή, τη νηστεία και άλλα.  Γι’ αυτό ο Θεός επιτρέπει τον πόνο.

Πατήρ Θεοφάνης – Βίοι και λόγια διδασκαλίας των πρεσβυτέρων, εκδ. Σοφία

Posted by PROSKINITIS

==================================-=======================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.