Oxfam: oι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αύξησαν τον πλούτο τους κατά μισό τρις $ από τον Μάρτιο του 2020, ενώ 200- 500 εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στη φτώχεια…. Υπερκέρδη για Ελίτ από τα lockdown…….

Οι περιουσίες των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 540 δισεκατομμύρια δολάρια δηλ. μισό τρις $ από τον Μάρτιο του 2020, ενώ ακόμη 200- 500 εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν και διαβιούν στη φτώχεια το 2020, αναφέρει το Oxfam.Το μεγάλο κόλπο η μεγάλη αρπαχτή σ΄εξέλιξη. Την ίδια στιγμή άνοιξε τις εργασίες του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός με τηλεδιάσκεψη. Δημιουργήθηκε το 1971 από τον Γερμανό καθηγητή Klaus Schwab τον επινοητή του Great Reset .

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε αυτήν την εβδομάδα θα είναι το ζήτημα της ανόδου των ανισοτήτων και του κινδύνου που θέτει για τη συνοχή των κοινωνιών – και αυτό ενώ το όνομα του Νταβός συμβολίζει, για τους επικριτές του, την παντοδυναμία του χρήματος και τις υπερβολές του υπερφιλελευθερισμού. Οι διοργανωτές σκοπεύουν επίσης να «ανοικοδομήσουν τον καπιταλισμό».

Η Oxfam ζήτησε τη φορολόγηση των πλουσιότερων για την καταπολέμηση του ιού της ανισότητας », σύμφωνα με τον τίτλο της ετήσιας έκθεσής της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, και η οποία κάθε χρόνο υπενθυμίζει στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βυθιστεί στη φτώχεια, δισεκατομμυριούχοι έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 18 Μαρτίου και 31 Δεκεμβρίου 2020, υπολόγισε η ΜΚΟ.

🚨

Η Oxfam επισημαίνει ένα «ανθεκτικό οικονομικό σύστημα» που δίνει τη δυνατότητα σε μια υπερ-πλούσια ελίτ να συγκεντρώσει πλούτο στη μέση της χειρότερης ύφεσης από τη Μεγάλη Ύφεση. Ταυτόχρονα, η σχιζοφρενική διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει στη χειρότερη εργασιακή κρίση που σημειώθηκε ποτέ εδώ και 90 χρόνια, με εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα να είναι τώρα υποαπασχολούμενα ή εκτός εργασίας.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα πιο φτωχά έθνη θα υποφέρουν απίστευτα λόγω των διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού που έχουν προκαλέσει τα lockdown με την προειδοποίηση του ΠΟΥ ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι τώρα «βαδίζουν προς την πείνα»….

Σύμφωνα με το Oxfam, η άνοδος των ανισοτήτων και η σύγχρονη παγκόσμια οικονομική κατάσταση θα χρειαστεί τουλάχιστον 14 φορές περισσότερο χρόνο για να επανέλθουν τ΄ατομα που ζουν στη φτώχεια στα επίπεδα προ πανδημίας..

Η ελίτ έπιασε ομήρους λαούς και κράτη για να λεηλατήσουν τ΄αποθέματα..

Αποσπάσματα από το “THE GREAT RESET” του Klaus Schwab του Γερμανού ιδρυτή του Νταβός. Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που ήδη υλοποιείται σύμφωνα με τα παραπάνω:

  • Η κρίση COVID-19 θα μας βυθίσει σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχουμε αντιμετωπίσουμε εδώ και γενιές. Εκατομμύρια εταιρείες θα πεθάνουν. Το σοκ που προκαλείται από τον αποκλεισμό της παγκόσμιας οικονομίας είναι το πιο σοβαρό και πιο έντονο μέχρι σήμερα στην οικονομική ιστορία. Θα υπάρξει παγκόσμια κρίση στην αγορά εργασίας σε τεράστια κλίμακα.
  • Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την περίοδο μετά την πανδημία είναι η κοινωνική αναταραχή. Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αποσύνθεση της κοινωνίας και στην πολιτική κατάρρευση. Για πολλές από αυτές τις καταστάσεις, η πανδημία θα είναι ένα εξωγενές σοκ που θα οδηγήσει σε αποτυχία και σε περεταίρω βύθιση.
  • Μία από τις πιο εμφανείς συνέπειες για τα πλουσιότερα μέρη του κόσμου όσον αφορά τα οικονομικά δεινά είναι ότι θα υπάρξει δυσαρέσκεια και πείνα, η οποία θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης προς την κατεύθυνση τους.
  • Η επιστροφή στην κανονική επιχειρηματική εργασία δεν θα συμβεί, γιατί αυτό δεν μπορεί ποτέ να συμβεί.

dimpenews.com

=====================================================

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ/ Αγγλία: στο νοσοκομείο Blackbool Victoria η συντριπτική πλειοψηφία νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι με 3η δόση.

Το νοσοκομείο Blackbool Victoria στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει σε έγγραφό του στις 3/2/22 ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι τριπλά εμβολιασμένοι. Στους 162 εμβολιασμένους ασθενείς οι 130 είχαν δεχθεί την τρίτη δόση.13 ανεμβολίαστοι και 7 εμβολιασμένοι με μια δόση.

dimpenews.com

======================================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.