“” όλα τα άλλα για τα οποία αξίζει να παλέψεις, έτσι και ο γάμος απαιτεί καθημερινή δουλειά και εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στον καθένα. Τότε, με την πάροδο του χρόνου, το αίσθημα της αγάπης θα μεγαλώσει ….. “””

Το πρώτο στάδιο ανάπτυξης της οικογένειας είναι να μάθουμε να αντέχουμε ο ένας τον άλλον.

Το πρώτο στάδιο ανάπτυξης της οικογένειας είναι να μάθουμε να αντέχουμε ο ένας τον άλλον.

 Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, αυτό διαρκεί περίπου 10 χρόνια. Τι σημαίνει να μάθεις να αντέχεις.

 Αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένετε, τρίζοντας τα δόντια σας, όταν ένας μετεωρίτης πέσει στον σύζυγό σας.

Το να αντέξεις σημαίνει να σπάσεις τον εαυτό σου σε έναν άλλον. Και ο άλλος πρέπει να κάνει το ίδιο. Είναι να αντιλαμβάνεσαι τον άλλον ως τον εαυτό σου. Σε αυτή τη διαδικασία, ο ένας γίνεται μέρος του άλλου. Βλέπουμε συχνά πώς σπάμε τον άλλον για τον εαυτό μας. Εάν δύο άνθρωποι μάθουν να ανέχονται ο ένας τον άλλον, τότε μετά από λίγο συμβαίνει ένα θαύμα – γίνονται ένα.

Ιερέας Alexei Yudin

=========

Η οικογένεια και ο γάμος είναι η αρχή του παραδείσου στη γη.

Η οικογένεια και ο γάμος είναι η αρχή του παραδείσου στη γη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, όπως λέει η λαϊκή σοφία, « αναζητήστε τα κλειδιά της ευτυχίας στα χέρια σας ».

 Η οικογένεια είναι ένα τέτοιο μέρος όπου χτίζουμε πολλά οι ίδιοι, όπου ο Κύριος δίνει πολλή ελευθερία και δημιουργικότητα.

 Κάποιος πρέπει να προσπαθεί να κάνει ένα άλλο άτομο ευτυχισμένο, και όχι μόνο να θέλει την ευτυχία για τον εαυτό του. Τότε ο γάμος θα είναι υπηρεσία προς τον Θεό και τον πλησίον.

Εάν ένα άτομο αντιλαμβάνεται την οικογένεια ως μεγάλη αξία, τότε ο γάμος θα είναι ισχυρός: « Όπου είναι ο θησαυρός σου, εκεί θα είναι και η καρδιά σου ».

============

Υπάρχει μια παλιά καλή ρωσική παροιμία.

Υπάρχει μια παλιά καλή ρωσική παροιμία. Σήμερα σπάνια το θυμούνται και δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Ακούγεται κάπως έτσι: « Ο σύζυγος είναι βοσκός για τη γυναίκα του και η γυναίκα είναι γύψος για τον άντρα της ». Η σύζυγος είναι γιατρός, ένα είδος «ψυχοθεραπευτή» για έναν άντρα, μια σύζυγος πρέπει να τον ζεστάνει με την καλοσύνη και την αγάπη της. Όλοι γνωρίζουν ότι ένας άντρας δεν μπορεί να αγαπά, να συμπάσχει όπως μια γυναίκα. Ο σύζυγος πρέπει να φυλάει τη γυναίκα του σαν καλός βοσκός.

===========

Αυτό είναι ένα τεστ πιστότητας στο γάμο σας.

Ο δρόμος του γάμου είναι ο δρόμος της καθημερινής επιτυχίας . « Δεν μου αρέσει, δεν με ενδιαφέρει, αλλά ο άλλος σύζυγος ενδιαφέρεται – θα πατήσω το «εγώ» μου, θα ενδώσω. » Για χάρη της αγάπης, της ειρήνης, για χάρη του Κυρίου, που σε πρόσταξε να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.

Εποχές ψυχραιμίας, δυσαρέσκειας, αμφιβολιών συμβαίνουν σε ευημερούσες οικογένειες. Αυτό είναι ένα τεστ πιστότητας στο γάμο σας. Πρέπει να περάσει με αξιοπρέπεια.

Αρχιερέας Σέργιος Νικολάεφ

===========

Ένας δυνατός γάμος στηρίζεται στην ευθύνη, στις υποχρεώσεις και καθόλου στο αίσθημα αγάπης.

Ένας δυνατός γάμος στηρίζεται στην ευθύνη, στις υποχρεώσεις και καθόλου στο αίσθημα αγάπης. Το συναίσθημα είναι η ανταμοιβή. Για να ξυπνήσετε το πρωί με ένα αίσθημα αγάπης, πρέπει να το κερδίσετε, τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ.

Εκείνοι οι γάμοι στους οποίους οι σύζυγοι καθοδηγούνται μόνο από τα συναισθήματά τους είναι καταδικασμένοι σε διάλυση. Το συναίσθημα της αγάπης, όπως κάθε συναίσθημα, είναι μεταβλητό και αν οι σύζυγοι συγκλίνουν και αποκλίνουν κάθε φορά που τους επισκέπτεται ένα νέο συναίσθημα, δεν θα έχουμε ούτε οικογένεια, ούτε κράτος, ούτε κοινωνία, αλλά θα υπάρχει ένα άθροισμα εγωισμού και την ίδια στιγμή πολύ δυστυχισμένα άτομα, ακατάλληλα για οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση.

Καλά είπε κάποιος ότι όπως όλα τα άλλα για τα οποία αξίζει να παλέψεις, έτσι και ο γάμος απαιτεί καθημερινή δουλειά και εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στον καθένα. Τότε, με την πάροδο του χρόνου, το αίσθημα της αγάπης θα μεγαλώσει.

Ιερέας Μιχαήλ Νεμνόνοφ

Posted by PROSKINITIS

==============================================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.