Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Θεός να την συγχωρέσει – Με δική της έγκριση απαγχονίστηκαν δεκάδες Έλληνες Κύπριοι της ΕΟΚΑ…

info@pronews.gr

Το έγκλημα που ξέχασαν όλοι

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε πλήρης ημερών και ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες αλλά δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι η μακροβιότερη μονάρχης όλων των εποχών (βασίλεψε από το 1952 έως σήμερα επί 70 έτη) έδωσε την έγκρισή της για τον θάνατο δια απαγχονισμού δεκάδων Ελλήνων Κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Μέσα στον ορυμαγδό της «αγιοποιητικής» νεκρολογίας για τη νεκρή πλέον βασίλισσα φαίνεται πως κανείς δεν θυμάται το έγκλημα που συντελέστηκε με δικές της υπογραφές στην Κύπρο.

Μάλιστα τα στελέχη της ΕΟΚΑ που απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους (το Βρετανοί είναι περιττό, η κυριαρχούσα εθνότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν, είναι και θα είναι οι Άγγλοι που αποτελούν το 85% του πληθυσμού) θαβόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, το οποίο ακριβώς επειδή έχει ποτιστεί με το αίμα τους, έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη ιερή αξία για τον Ελληνισμό.

Μιλάμε για τα Φυλακισμένα Μνήματα (μία παγκόσμια βρετανική πρωτοπορία, να κρατούν φυλακισμένους ακόμα και τους νεκρούς που τους φοβόντουσαν περισσότερο από όταν ήταν ζωντανοί).

Τα Φυλακισμένα Μνήματα είναι η ονομασία ενός κοιμητηρίου το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα.

Αποτελεί το ιερότερο μνημείο του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ένωσή του με την μητέρα Ελλάδα.

Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς επί κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ.

Σχεδιάστηκε σαν ένας περιτοιχισμένος μικρός χώρος δίπλα από τα κελιά των μελλοθανάτων και την αγχόνη. Έμεινε στην ιστορία με την ονομασία “Φυλακισμένα Μνήματα“.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να θάβουν εκεί όσους εκτελούνταν για την δράση τους στον απελευθερωτικό αγώνα όπως και ηγετικές μορφές της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) που σκοτώνονταν σε μάχες για να μη μετατρέπονται οι κηδείες τους σε μαζικά συλλαλητήρια και μαχητικές διαδηλώσεις.

Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τον συνολικό αριθμό των Κυπρίων αγωνιστών που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους Άγγλους ή απαγχονίστηκαν από αυτούς «In Her Majesty’s Service» (το οποίο από σήμερα αλλάζει και το Her γίνεται Ηis).

Κυμαίνονται στους 210 με 250.

Για ότι κακό συνέβη στην Κύπρο την περίοδο 1955-1959 η βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ναι λοιπόν, ο Θεός να την συγχωρέσει, αλλά όχι όμως να ξεχάσουμε τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε κατά του Ελληνισμού.

pronews.gr

Η βασίλισσα δεν ήταν άγγελος… του Τσάρλι και καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε.

σχολια

Η Ελισάβετ η επικεφαλής της εγκληματικής αποικιοκρατίας. Είχε την νομική ισχύ να δώσει χάρη στον 17χρονο αγωνιστή Ευαγόρα Παλλικαρίδη και δεν το έκανε και οδηγήθηκε στην αγχόνη .Είχε χαρακτηριστεί σαν η βασίλισσα δολοφόνος.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης :
Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στη λευτεριά.
Πέρασε στο Πάνθεο των Αθανάτων και η δολοφόνος του με τα αιματοβαμμένα χέρια των Ε/Κ που αγωνίζονταν για την εκδίωξη του Άγγλου αποικιοκράτη και δυνάστη θα καταδικαστεί από τον Αδέκαστο Κριτή για τα εγκλήματα της.

——–

Εψές πουρνό μεσάνυχτα στης φυλακής τη μάντρα
μες στης κρεμάλας τη θελιά σπαρτάραγε ο Βαγόρας.
Σπαρτάρησε, ξεψύχησε, δεν τ’ άκουσε κανένας.
Η μάνα του ήταν μακριά, ο κύρης του δεμένος,
οι νιοι συμμαθητάδες του μαύρο όνειρο δεν είδαν,
η νια που τον ορμήνευε δεν άκ’σε νυχτοπούλι.
Εψές πουρνό μεσάνυχτα θάψαν τον Ευαγόρα.
Σήμερα Σάββατο ταχιά όλη η ζωή σαν πρώτα.
Ετούτος πάει στο μαγαζί, εκείνος πάει στον κάμπο,
ψηλώνει ο χτίστης εκκλησιά, πανί απλώνει ο ναύτης,
και στο σκολειόν ο μαθητής συλλογισμένος πάει.
Χτυπά κουδούνι, μπαίνουνε στην τάξη του ο καθένας.
Μπαίνει κι η πρώτη η άταχτη κι η τρίτη που διαβάζει,
μπαίνει κι η πέμπτη αμίλητη, η τάξη του Ευαγόρα.
– Παρόντες όλοι;
– Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει.
Παρόντες, λέει ο δάσκαλος · και με φωνή που τρέμει:
– Σήκω, Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία.
Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι,
αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει
να πέσουν μ’ αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη.
– Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα, πάντα πρώτος,
στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης,
συ, που μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι
και του σχολειού μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία.
Τα ‘πε κι απλώθηκε σιωπή πα ‘στα κλαμένα νιάτα,
που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία,
έξω απ’ εκείνο τ’ αδειανό, παντοτινά γεμάτο.

———-

Θα περιοριστώ στην πλέον «ευπώλητη» περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Είθισται να οργανώνει γκάρντεν-πάρτις των τριάντα χιλιάδων ατόμων, σιχαίνεται το σκόρδο και την όπερα, αλλά ψοφάει για τον αριθμό 13, τον gin and tonic, το Johnnie Walker και το τσάι Fortnum and Mason.

Η μυθώδης περιουσία της βασίλισσας της Αγγλίας, η οποία εκτιμάται πως ανέρχεται στα $ 530 εκατ., παραμένει διηνεκώς ατόφια και ανέγγιχτη, ενώ επιδοτείται ετησίως με $ 105 εκατ. από το δημόσιο κορβανά, όπως επιδοτούνται και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μη μιλήσουμε για κτήματα και πύργους. Η μυθώδης περιουσία της βασίλισσας της Αγγλίας, η οποία εκτιμάται πως ανέρχεται στα $ 530 εκατ., παραμένει διηνεκώς ατόφια και ανέγγιχτη (Buckingham Palace via AP).

Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν τα έξοδα συντήρησης του Μπάκινγχαμ, με τους 346 υπηρέτες για τα 650 δωμάτια του ενδιαιτήματος και τα 17 εκτάρια του περιβάλλοντος πάρκου.

Δίνω απλώς μια ιδέα. Καθόσον πρόκειται για δείγμα. Τα μεγέθη είναι τόσο ασύλληπτα που το νόημα χάνεται. Στην πραγματικότητα, το χρήμα των βασιλιάδων δεν αποτιμάται. Ένας ηγεμόνας δεν χρειάζεται υλικά αγαθά, αφού του οφείλονται τα πάντα.

Τα εξωφρενικά ποσά έχουν απλώς συμβολική αξία, αμελητέα δείγματα της λατρείας του λαού προς το πρόσωπό του. Στο κάτω-κάτω, ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν θα μπορούσε να τα ξοδέψει.

Πηγή : https://www.andro.gr/apopsi…

———

Ο Θεός συγχωρεί μόνο αν μετανοήσεις, εξομολογηθείς, κοινωνήσεις και δεν είσαι αιρετικός. Και σαν βασίλισσα έπρεπε να βγάλει διάταγμα ότι μετανοεί για την υπογραφή της στον απαγχονισμό των ηρώων στους οποίους αρνήθηκε να δώσει χάρη έστω και την ύστατη ώρα.

——–

Ο Ιησούς, πιστεύοντας ακράδαντα στην ελευθερία του ανθρώπου, δεν ενοχλήθηκε από αυτό, αλλά του είπε:«Σε βεβαιώνω, πως αν δεν γεννηθεί κανείς ξανά, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού».Δηλαδή αν δεν λάβει κάποιος τη χάρη του Θεού μέσω της πίστεως, του βαπτίσματος και της αγιοπνευματικής στη συνέχεια ζωής του δεν μπορεί να σωθεί.

======================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.