Ό,τι κάνει ο Θεός είναι τέλειο, δεν κάνει ποτέ λάθη!

Ένας αυτοκράτορας είχε έναν υπηρέτη που, κάτω από όλες τις συνθήκες, πάντα έλεγε:

            “- Αφεντη , μην αποθαρρύνεσαι γιατί ό,τι κάνει ο Θεός είναι τέλειο. Ποτέ δεν κάνει λάθη ! “

           Μια μέρα πήγαν για κυνήγι και ένα άγριο ζώο επιτέθηκε στον βασιλιά.  Ο υπηρέτης κατάφερε να σκοτώσει το ζώο, αλλά δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη μεγαλειότητά του να χάσει ένα δάχτυλο.  Θυμωμένος και μη δείχνοντας ευγνωμοσύνη, ο βασιλιάς είπε:

           – Αν ο Θεός ήταν καλός, δεν θα είχα δεχτεί επίθεση και δεν θα έχανα το δάχτυλό μου. Ο υπηρέτης του απάντησε:

           ” – Παρ’ όλα αυτά, μπορώ μόνο να σας πω ότι ο Θεός είναι καλός και ότι ό,τι κάνει είναι τέλειο. Δεν κάνει ποτέ λάθη. Έξαλλος από την απάντηση, ο βασιλιάς διέταξε να συλλάβουν τον υπηρέτη του. Ενώ τον πήγαιναν στη φυλακή, είπε πάλι στον αυτοκράτορα:

            “ – Ο Θεός είναι καλός και τέλειος, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό !

            Μια άλλη μέρα, ο βασιλιάς πήγε μόνος του για άλλο ένα κυνήγι και συνελήφθη από τους άγριους που χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα όντα για θυσίες.  Στο βωμό οι άγριοι είδαν ότι του έλειπε το δάχτυλο του αυτοκράτορα, οπότε αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν θεωρήθηκε «πλήρης» για να προσφερθεί στους θεούς.  Όταν επέστρεψε στο παλάτι, διέταξε την απελευθέρωση του δούλου του και είπε:

           ” – Φίλε, ο Θεός ήταν πολύ καλός μαζί μου. Παραλίγο να σκοτωθώ, αλλά για την έλλειψη ενός δακτύλου, με άφησαν ελεύθερο. Αλλά έχω μια ερώτηση:

           « – Αν ο Θεός είναι τόσο καλός όσο λες… γιατί σου επέτρεψε να καταλήξεις στη φυλακή;

 Ο υπηρέτης του του απάντησε:

           “- Αγαπητέ μου αφέντη, αν δεν ήμουν φυλακή, θα είχα πάει μαζί σου και ίσως να είχα θυσιαστεί. Δεν μου λείπει ούτε ένα δάχτυλο. Ό,τι κάνει ο Θεός είναι τέλειο, δεν κάνει ποτέ λάθη ! ”  Συχνά παραπονιόμαστε για πολλά πράγματα στη ζωή και τα αρνητικά πράγματα που μας συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, ξεχνώντας ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό.

           Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας ;

=========

ΠΑΡΑΒΟΛΉ Ο ΧΩΡΙΚΌΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΆΣ.

« Πριν από πολύ καιρό, πολύ καιρό πριν, υπήρχε ένας βασιλιάς που του άρεσε να ψαρεύει.  Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα, τηλεφώνησε  ο μετεωρολόγος του δικαστηρίου και τον ρώτησε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, γιατί ήθελε να πάει για ψάρεμα.

 Ο μετεωρολόγος τον διαβεβαίωσε ότι αύριο θα έχει εξαιρετικό καιρό, μόνο καλό για ψάρεμα.  Την επόμενη μέρα ο βασιλιάς πήρε τη βασίλισσα του και πήγαν για ψάρεμα.  Στο δρόμο συνάντησαν έναν χωρικό που τραβούσε έναν γάιδαρο πίσω του.  Ο χωρικός είδε τον βασιλιά με τα καλάμια ψαρέματος και είπε απαλά:

  – Μεγαλειότατε, καλύτερα να πάρετε το δρόμο της επιστροφής.  Σε λίγα λεπτά θα βρέξει.  Θα γίνει μεγάλη καταιγίδα!

 Ο βασιλιάς ήταν ευγενικός, αγαπούσε τους υπηκόους του.  Είπε στον χωρικό:

 – Έχω τον καλύτερο μετεωρολόγο σε ολόκληρο το βασίλειο, είναι ο πιο έμπειρος από όλους.  Επιπλέον, τον πληρώνουν πολύ καλά.  Μου είπε ότι σήμερα δεν θα βρέξει καθόλου.  εμπιστεύομαι τό μετεωρολόγο..  Χωρίς παρεξήγηση.

 Σε λίγα λεπτά ξεκίνησε μια καταρρακτώδης βροχή η οποία  μεταμορφώθηκε, αργότερα σε ισχυρή καταιγίδα.

 Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και οι συνοδοί τους έφτασαν στο παλάτι και ο βασιλιάς αποφάσισε ότι ο μετεωρολόγος έπρεπε να απολυθεί και αμεσως κάλεσε τον χωρικό με τον οποίο είχε μιλήσει στο δρόμοι.

 Ο χωρικός ήρθε και πήρε την καλύτερη προσφορά της ζωής του.  Το κύρος  να είσαι μετεωρολόγος του Βασιλιά και ένα παχύ μισθό.

 Δυστυχώς, ο ταπεινός και έντιμος αγρότης αποφάσισε να μην δεχτεί την προσφορά του βασιλιά.

 Μεγαλειότατε, δεν γνωρίζω τίποτα για τη μετεωρολογία.  Ξέρω για τον καιρό από το γαϊδούρι μου.  Αν τα αυτιά του γαϊδάρου είναι κάτω το πρωί, σημαίνει ότι θα βρέξει εκείνη τη μέρα.

 Έτσι, ο βασιλιάς προσέλαβε τον γάιδαρο.

 Και από εδώ ξεκίνησε η ιστορία της πρόσληψης γαϊδάρων για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη σημασία και επιρροή ».

 Δεν ξέρω την πηγή, αλλά φαίνεται επίκαιρη.

Posted by PROSKINITIS

=============

       

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.