Σπαρτα αλλα οχι “συμβεβηκοτα” 27.11.22

=======

Η πρωτεΐνη ακίδας σκοτώνει. «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!» (Δρ. Ράιαν Κόουλ)

σχ. Οδοιπ.: ειναι μονο 2 . 5 λεπτα ……

σ.σ. Ο λαός να απαιτήσει ανεξάρτητη δικαιοσύνη που θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους τους εμπλεκομένους σε αυτό το πρωτοφανές μαζικό έγκλημα. Εάν δεν γίνει αυτό δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ σαν έθνος, ραγιάδες θα είμαστε μέσα στην Πατρίδα μας, έρμαια και ινδικά χοιρίδια των πολιτικάντηδων, των καναλαρχών, της διαπλεκόμενης «δικαιοσύνης» και «επιστήμης». ΔΕΝ θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη δικαιοσύνη η Μονή Βατοπαιδίου. ΑΙΣΧΟΣ.

Nioland

========

Όταν προσεύχεσαι το βράδι, πριν πλαγιάσεις, να προσθέτεις πάντα στο τέλος: “Ελέησε, Κύριε Ιησού, κι όλους εκείνους που δεν έχουν κάποιον να προσευχηθεί γι’ αυτούς”.Ντοστογιέφσκι,από το βιβλίο “Ο έφηβος”.

«Οποιαδήποτε ηθική τελειότητα είναι δυνατή μόνο μέσα από τη θλίψη. Ο άνθρωπος πληρώνει την πνευματική του ανάπτυξη με εκείνες τις δυσκολίες που συναντά στο δρόμο του, με αυτή την υπομονή, με αυτή την ικανότητα να αντέχει τον πόνο, που είναι χαρακτηριστικά μόνο των έμπειρων και σοφών. Μητροπολίτης Ιωάννης (Σνίτσεφ)


Ένας ορθόδοξος χριστιανός πίστευε όλα όσα είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή, κυριολεκτικά. Κάποτε ένας επιστήμονας του απευθύνθηκε με μια ερώτηση:
«Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός δημιούργησε τη Γη πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Όμως οι επιστήμονες βρήκαν οστά που δείχνουν ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε ένα εκατομμύριο χρόνια νωρίτερα.
Σε απάντηση, ο Χριστιανός είπε:
«Όταν ο Θεός δημιούργησε τη γη πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια, άφησε επίτηδες αυτά τα οστά για να δοκιμάσει την πίστη μας και να ανακαλύψει αν θα προτιμούσαμε να πιστέψουμε τον Λόγο Του ή τις επιστημονικές αποδείξεις.

=======

Είναι κι αυτό μια συνάντηση.

Ο άνθρωπος περιμένει κάτι μεγαλειώδες: να σαλπίσουν οι άγγελοι, να βροντήξουν οι βροντές, να αναβοσβήσουν οι κεραυνοί. Και ο Θεός μερικές φορές αγγίζει έναν άνθρωπο σε κάποιες δύσκολες και πένθιμες στιγμές με κάποιο είδος σιωπηλής λέξης… Είναι κι αυτό μια συνάντηση. Και χάρη σε αυτή τη συνάντηση, γινόμαστε ζωντανοί άνθρωποι, γιατί ένα άτομο χωρίς Θεό είναι σαν ένα μανεκέν: εξωτερικά, όλα φαίνονται όμορφα – ένα κοστούμι, μια γραβάτα, αλλά στα μάτια  – κενό. Και χρειάζεσαι το αντίθετο: μπορεί να μην υπάρχει γραβάτα, αλλά να υπάρχει φως στα μάτια, να υπάρχει χαρά.
Ιερέας Sergiy Nezhbor

Posted by PROSKINITIS

====================

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.